Saturday, May 5, 2012

Cinta Itu Ibarat......

Hai semua... lama rasanya tak update blog ni kan? Bai'e sekarang tengah kerja... dari pukul 8 pagi sampai 11 malam di sebuah pasaraya kat Sungai Petani... jauhnya, tapi Bai'e pown tak nak duduk dekat dengan mak abah sebab tak nak bergantung dengan diorang... cukup sudah Bai'e menyusahkan mereka selama 20 tahun hidup di atas dunia...

ok, berkenaan entry Bai'e hari ini ialah 'Cinta Itu Ibarat.....' apa eh? kalau korang, cinta tu macam mana? manis ke, pahit ke, masam ke..... bagi Bai'e, cinta itu ibarat ANGIN..... sebab apa angin? sebab angin tu kejap ada, kejap tak ada... dan sekarang, macam Bai'e alami la... kejap ada orang sayang, kejap ada orang tak sayang.... muahahahaha...

dan cinta itu ibarat BENDA HILANG... sebab apa? sebab, bila kita berusaha mencari cinta tuh, tanpa kita sedar, benda itu ada di depan kita je.... antara nampak dengan tak nampak... cinta itu kan buta.... ngahahaha

banyak lagi... ini ceritera tentang perasaan kan? :)

sebab tu Bai'e malas nak fikir.... kalau ada, ada lah.... tak ada, biarkanlah.... mak ayah kan masih ada.... apa nak risau? hehehehehe....

p/s : susahkan nak bercinta? single mingle je lah.... =P

*i need someone right now!!!!! (tetibe)

3 comments:

  1. single lagi best hihi :) so much fun!

    ReplyDelete
  2. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete